Holos

Holos massagetherapie gebruikt massage als middel om weer in contact te komen met je lichaam.

Aandachtige aanraking en intuïtieve vragen helpen je om de signalen van je lichaam weer te leren verstaan. Signalen in de vorm van gevoelens, pijn, spanning, klachten, ziektes.

In het Westen hebben we eigenlijk geleerd om ons lichaam zoveel mogelijk te negeren zodra we daar last van krijgen. Holos massagetherapie gebruikt een hele andere benadering.

Die gebruikt die signalen in de vorm pijn juist als ingang om te leren verstaan wat jouw lichaam eigenlijk probeert te vertellen. Dus in plaats van bij de pijn weg juist met je volledige aandacht er naar toe.

Holos massagetherapie

Holos staat voor het Griekse woord “Heel”, “Geheel”.

En dat is ook hoe de therapeut jou benadert, als gehele mens. De Holos massagetherapeut stemt niet af op de klacht, maar op jou als persoon.

Als je voor het eerst een afspraak maakt bij een Holos massagetherapeut dan start je met een intakegesprek om een beeld te krijgen wie je bent, hoe het met je is, de directe aanleiding van je bezoek. Maar ook een stukje medische geschiedenis zodat de massagetherapeut weet wat hij wel en wat hij niet mag doen.

Na de intake is er tijd voor de massage. De massage is altijd gericht op voelen, leren voelen wat er te voelen valt in jouw lijf.

Holos massagetherapie gaat om de samenwerking tussen de massagetherapeut en de cliënt. Je bepaalt samen de koers, van wat voor jou klopt en wat voor jou nodig is.

Je kunt Holos massagetherapie heel breed inzetten, voor fysieke klachten maar ook voor mentale processen zoals een burnout en depressie. En ook rondom emotionele overbelasting bijvoorbeeld bij een scheiding, of een overlijden of een ziekteproces kan Holos massagetherapie heel erg helpend zijn om weer in je lichaam te zakken.

Het afstemmen van de therapeut op jou als persoon, op de gehele mens, maakt dat jij echt centraal staat en niet alleen je klacht.

Holos massagetherapie helpt mensen om weer in hun lichaam te landen, om hun lijf weer te gaan bewonen. Het helpt om de verbinding te herstellen tussen het denkende hoofd en het voelende lichaam. Het gaat echt over bewust worden, leren voelen, leren begrijpen wat dat lijf probeert te vertellen.

2 golvende lijnen logo Praktijk Tesselaar Heiloo