Holos Massagetherapie

Holos Massagetherapie is een vorm van complementaire zorg en kan op zichzelf staan en aanvullend zijn als je onder behandeling bent van bijvoorbeeld een psycholoog, psychotherapeut of een medische behandeling ondergaat bij een arts of een fysiotherapeut. Er is een voortdurend streven naar evenwicht op lichamelijk, mentaal, sociaal en emotioneel gebied.

Holos Massagetherapie kan helpen bij het brengen van balans. Een evenwichtig mens zal gemakkelijker met spanning om kunnen gaan.

Als mens worden we voor een belangrijk deel gevormd door onze allereerste ervaringen met lichamelijk contact. Een liefdevolle en bevestigende aanraking geeft ons een basaal gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Als we opgroeien, nemen we onze vroege ervaringen met ons mee, bewust of onbewust.
Voor de een heeft dat geleid tot een basisgevoel van vervulling en vertrouwen terwijl de ander misschien rondloopt met een gevoel van gemis en onveiligheid.
Alle ervaringen van het leven worden door het lichaam met zich meegedragen. Onverwerkte emoties zoals boosheid, angst en verdriet vragen door middel van lichamelijke signalen om aandacht. Dat geldt ook voor spanning in het dagelijks leven, in onze drukke prestatiegerichte maatschappij.

Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft, zal deze krijgen in de vorm van de massage die daar het best bij past. Daarbij zal Praktijk Tesselaar aandacht geven aan alle emoties en gedachten die bij de massage loskomen. Wat hangt er samen met lichamelijke klachten? Waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan massagetherapie bewustwording en inzicht geven.

persoonlijke aandacht bij een massage aan het hoofd bij Praktijk Tesselaar
Klassieke massage
stoelmassage bij Praktijk Tesselaar
Stoelmassage
Voetmassage bij Praktijk Tesselaar Heiloo
Voetreflexologie

Consult

Een consult Holos Massagetherapie bij Praktijk Tesselaar duurt in principe 75 minuten.
Een massagebehandeling met een kort voor- en nagesprek. Door het intakegesprek zal het eerste consult wat langer duren. Tijdens het intakegesprek nemen we de klacht(en) door en andere relevante informatie. Er zijn situaties waarin niet gemasseerd mag worden. Ook is er ruimte voor vragen die je misschien zelf nog hebt. Tijdens het nagesprek bespreken we wat je tijdens de behandeling hebt ervaren.

Iemand met kanker zal ik korter masseren en minder intensief. De massage wordt steeds weer qua druk en duur door mij afgestemd op de lichamelijke en geestelijke conditie van de cliënt. Het lichaam is hard aan het werk om de ziekte te bestrijden, de medicijnen te verwerken en een soort van balans te handhaven. Door de massage kan contact gemaakt worden met dat wat gevoeld wil worden.

Duidelijk kan worden wat er op dit moment bij je leeft. Wat wil je? Wat heb je nodig en wat staat misschien in de weg? Het gaat om bewustwording van wat er samenhangt met lichamelijke klachten. Dit proces kan snel gaan, maar ook meer tijd vragen. Je wordt uitgenodigd met jouw volledige aandacht te gaan naar wat er in het moment te voelen is. Acceptatie en zijn met wat er is, geeft de ontspanning, ruimte die nodig is om tot inzichten te komen. Signalen van het lichaam zullen vaak iets zeggen over emoties en spanningen. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. En ook al vormen ze een oorzakelijke factor, dan hoeven ze niet de enige oorzakelijke factor te zijn. Het kan dus voorkomen dat ik adviseer contact op te nemen met de huisarts als die nog niet op de hoogte is van de klachten. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende massagevormen. De keuze hangt af van wat op dat moment het meeste aandacht vraagt.

Holos Massagetherapie kan helpen bij:

 • pijnlijke en gespannen spieren
 • buikklachten
 • hoofdpijn
 • hyperventilatie
 • nervositeit
 • onrust
 • slaapproblemen
 • vermoeidheid
 • angst
 • depressie
 • burn-out

Geboden massagevormen

Klassieke massage

Klassieke massage beïnvloedt de spierspanning, bloedcirculatie en verbetert de stofwisseling van het lichaam. Spierspanning kan afnemen waardoor pijn vermindert.

Haptische massage

Een massagevorm die gericht is op de energie in het lichaam. Het vrij stromen van de energie kan verstoord raken door emoties als angst, boosheid en verdriet. Je kan gaan ervaren hoe het in jou is. Misschien ervaar je rust of juist onrust, energie, futloosheid, kou, warmte, pijn.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een massagevorm waarbij je gekleed op de massagetafel ligt. Je lichaam wordt door middel van ritmisch wiegen in beweging gebracht. Je kan gaan ervaren waar de energie in je lichaam stroomt en waar deze geblokkeerd is. Het pulsen kan helpen bij het opheffen van de blokkades, verminderen van spanning in het lichaam.

Voetreflexologie

Er is een relatie tussen de voeten en andere lichaamsdelen. Via de huid van de voeten worden de uiteinden van zenuw- en energiebanen aangeraakt. Als je voeten gemasseerd worden, wordt indirect het hele lichaam bereikt. Een gevoelige zone op de voeten wordt gezien als een reflex van spanning in het corresponderende deel van het lichaam. Plaatselijke massage van de voeten heeft invloed op die lichaamsdelen.

Wat is Holos?

Holos massagetherapie gebruikt massage als middel om weer in contact te komen met je lichaam.

Aandachtige aanraking en intuïtieve vragen helpen je om de signalen van je lichaam weer te leren verstaan. Signalen in de vorm van gevoelens, pijn, spanning, klachten, ziektes.

Holos massagetherapie
2 golvende lijnen logo Praktijk Tesselaar Heiloo