Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw

Netwerk Rouwen met compassie

Als massagetherapeute houd ik van mijn werk. In mijn praktijk aan huis in Heiloo behandel ik ook mensen met de Bowentechniek. Ik ben altijd benieuwd wat er mogelijk samenhangt met de fysieke klachten.

Ook hou ik van mijn honden. Het geeft mij voldoening om hen een fijn leven te geven na wat zij hebben meegemaakt. Lopen in de natuur met hen en met de andere honden waar ik voor zorg, geeft mij rust en maakt mijn hoofd leeg.

Al heel lang wist ik dat ik ooit iets wilde gaan doen met rouw en verlies. In 2023 ben ik de opleiding Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies gaan volgen. Tijdens deze nascholing kregen mijn eigen verliezen aandacht. Dit versterkt mij als therapeut voor mensen met verlies.

Er is een term ‘stapeltjesverdriet’. Een verlies in het nu raakt dan aan eerdere verliezen, die zich gestapeld hebben. Als oud verdriet (alsnog) aandacht krijgt, kan dat de energie doen stromen en helpend zijn bij het omgaan met pril verlies. Het stapelen van verliezen is ook in je lichaam te voelen. Een verlies raakt altijd in je lichaam, je lichaam rouwt mee; ervaringen worden door het lichaam meegedragen. Rouw kan zich uiten door fysieke klachten of door verminderde weerbaarheid. Mensen die vastlopen in hun rouwproces, hebben meestal al meer grote verliezen meegemaakt, vaak op jonge leeftijd. Via aanraking kun je je bewust worden van jezelf, je persoonlijke geschiedenis en je familiegeschiedenis. Gevoelens en emoties kunnen naar de oppervlakte komen.

Roodborstje netwerk rouwen met compassie

‘Sit down beside me and stay a while’ – Patrick Watson

Dit lied, deze tekst gaat voor mij over de essentie van begeleiding bij rouw. Ik wil in mijn praktijk heel graag even bij je zitten. Luisteren naar jouw verhalen van rouw, die misschien nog niet eerder verteld of gevoeld zijn.

Tilly Tesselaar

Mijn praktijk

In mijn praktijk in Heiloo ben je van harte welkom met pril verlies, maar ook met verliezen van langer geleden. Met verliezen van welke aard dan ook. Rouw kan ook gaan over verlies van werk, gezondheid en toekomstverwachting.

Mijn begeleiding kan ook ondersteunend zijn als je al psychosociale begeleiding krijgt, omdat het je meer kan verbinden met je lichaam en met voelen.

Rouwen is individueel, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Bij jou voel ik me gezien
2 golvende lijnen logo Praktijk Tesselaar Heiloo