Sportmassage

Sportmassage is een manier van masseren, gebaseerd op het voorkomen van blessures en bevorderen van herstel van spieren en andere weefsels.

Een activerende massage kan de spieren vóór het sporten voorbereiden op actie.

Een sederende massage kan worden toegepast om gespannen spieren te ontspannen na het sporten. Die massage is nog steeds intensief, maar wordt rustiger uitgevoerd. Afvalstoffen worden op die manier afgevoerd.

De belangrijkste massagetechnieken van sportmassage zijn effleurages, stevige petrissages (knedingen) en fricties (druk-wrijfbewegingen).

Ook voor de niet-sporter kan sportmassage geschikt zijn. Denk aan klachten door een eenzijdige houding tijdens een zittend beroep.

Medical Taping

Medical Taping werkt net als Bowen op de fascie die zich 3-dimensionaal in het lichaam bevindt.

De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden.

Net als Massagetherapie en Bowentherapie, stimuleert Medical Taping het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Medical Taping wordt altijd in combinatie met een andere behandeling ingezet.

Medical Taping kan worden ingezet bij klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook bij klachten zoals hooikoorts en menstruatiepijn. Er bestaat namelijk een segmentale relatie tussen ingewanden, huid, spierstelsel en skelet. Deze relatie maakt het mogelijk stoornissen in dieper gelegen organen te behandelen via de oppervlakkige huid. 

2 golvende lijnen logo Praktijk Tesselaar Heiloo