Kindermassage

Huidcontact is een basisbehoefte

De huid dient onder andere als bescherming. Een kind voelt tijdens massage zijn/haar beschermlaag. Het kind kan zo leren zijn/haar grenzen te voelen en aan te geven. Het kind zal ook makkelijker aangeven wat het nodig heeft. Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, wordt het zelfvertrouwen vergroot. Een evenwichtig kind zal makkelijker met spanning kunnen omgaan.

Praktijk Tesselaar leert ouders in een thuissituatie hun baby masseren. Daarbij worden de technieken uit de Shantala babymassage gebruikt. Shantala babymassage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s. In India is het gebruikelijk dat moeders dagelijks hun baby’s masseren en zij geven deze kunst ook weer door aan hun dochters. Hier in het Westen is babymassage ook al aardig ingeburgerd en kan uiteraard door beide ouders gegeven worden.

Door je baby op een positieve manier aan te raken, is er contact en warmte, een geruststelling dat hij niet alleen is, een bevestiging van zijn bestaan en eigenwaarde. Lichamelijk contact is heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Vooral de eerste maanden zijn hiervoor heel geschikt. Je baby ligt nog vrij stil en vindt het meestal heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn heel dichtbij. Het is ook een prima manier om je baby nog beter te leren kennen en het versterkt jullie band met elkaar. Zo groeit je baby op in een omgeving van vertrouwen en genegenheid. Hierdoor geef je hem de gelegenheid om vol zelfvertrouwen op te groeien.

Babymassage heeft nog meer positieve invloeden. Aanraken leidt tot beter eten, beter inslapen, beter groeien en meer levenslust.

Bij klachten als darmkrampjes, reflux, slaapproblemen en KISS syndroom, kan Praktijk Tesselaar ondersteuning bieden met Bowen Therapie. Onder de noemer Bowen kunt u hier meer over lezen.

Oudere kinderen

Ook als een kind wat ouder is, kan begonnen worden met massage.
Meestal is de aanleiding dat een kind zich niet zo prettig voelt. Massage kan spanning verminderen en het lichaamsbewustzijn vergroten. Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit, zal met een open blik naar de wereld kijken, nieuwsgierig en leergierig.

Voordat een ouder met zijn of haar kind naar Praktijk Tesselaar komt, nemen we door wat van belang is voor mij om te weten. Ouders zijn bij de kindermassage aanwezig als het kind dat wil. Voordat ik een kind masseer, laat ik het wennen door middel van spelvormen die gericht zijn op de tast. Dat is een opstapje naar de massage. Hierbij hou ik rekening met de leeftijd van het kind. De duur van de massage hangt ook af van de leeftijd van het kind.

2 golvende lijnen logo Praktijk Tesselaar Heiloo